אנשים רבים חוששים מעמידה מול קהל והפחד מעמידה מול קהל הוא אחד הפחדים הנפוצים ביותר כיום בקרב האוכלוסיה. אבל מה עושים איתו? הכנו מדריך שלם שיהפוך את המשימה הקשה לקלה בהרבה.
למה חשוב לדעת לעמוד מול קהל?
במהלך חיינו ישנם הרבה מקרים בהם נצטרך לעמוד מול קהל. בין אם כאמנים שמופיעים מול קהל גדול, או כנואמים בכנס חשוב מול מספר רב של אנשים, ואפילו כאשר אנחנו מסבירים רעיון מסובך בחדר הישיבות. חשוב לדעת כי עמידה מול קהל תורמת רבות להתפתחות האישית, התפתחות האופי וההגשמה העצמית שלנו. שכן כאשר אתה מסוגל לעמוד מול קהל גדול של אנשים בביטחון וכריזמה אין פסגה אותה אתה לא יכול לכבוש.
10 טיפים לעמידה מול קהל
טיפ מספר 1: אם אין לך את זה, זייף את זה
אין מה לעשות, לא כל אחד יכול לעמוד מול הרבה אנשים בביטחון ולתפוס את תשומת הלב של הקהל בלי להתאמץ. אבל אם אין לך את זה, זייף את זה! נסה לזייף את הביטחון, וגם אם הבחנת שהקהל אינו קשוב אלייך, התנהג כאילו החדר כולו קשוב אלייך בלבד ולאט לאט, הם יתחילו להקשיב.
טיפ מספר 2: שפת גוף
גם לאנשים שלא מבינים בשפת גוף בכלל, יש הבנה בתת מודע לגבי שפת הגוף שלך. כאשר אנחנו רואים אדם מכווץ ושפוף קשה לנו שלא להבחין בחוסר הביטחון המובהק שהוא מקרין. לכן נמליץ לזקוף חזה, ליישר את הגב ולמתוח את הצוואר. כך תשדרו שפת גוף בטוחה וכריזמטית.
טיפ מספר 3: דברו בקול רם
אחד המאפיינים הבולטים ביותר בקרב נואמים או אמנים בעלי פחד מעמידה מול קהל הוא הלחשושים. כאשר אדם שלא בטוח בעצמו עומד מול קהל, קולו נוטה להיחלש ובכך הוא מושך אפילו פחות תשומת לב. נסו להגביר את הקול, ואפילו לצעוק.. קשה מאוד להתעלם מאדם בעל קול רם.
טיפ מספר 4: גמגם ברור
הגמגום הוא תופעה נפוצה מאוד בקרב נואמים או אמנים שיש להם פחד מעמידה מול קהל. אבל אסור לנו לפחד מהם. אולי יהיו אנשים חסרי רגישות שיצחקקו או אפילו ילעגו לגמגום שלכם, אבל קחו רגע, תנשמו עמוק, ותחזרו על המשפט שלכם כמה פעמים שרק צריך.
טיפ מספר 5: עשו שיעורי בית
כאשר אתם עומדים מול קהל גדול, חשוב מאוד לדעת על מה אתם מדברים. כשיש ספק לגבי המידע שאתם מעבירים קשה מאוד להגיד אותם בביטחון ולשכנע את הקהל שעומד מולכם. למדו את הנושא אותו אתם מעבירים אל הקהל בקפידה, וודאו שאין לכם שום "חורים בעלילה".
טיפ מספר 6: תהיו אתם
אומנם זה מעט נוגד את הטיפ הראשון שלנו, אבל אנשים אוהבים אותנטיות ומזהים די בקלות אם האדם העומד מולם מנסה להיות מישהו שהוא לא. לכן נמליץ לכם לנסות ולהשתחרר ולהראות לקהל את האני אמיתי שלכם.
טיפ מספר 7: תקשורת עם הקהל
כאשר אתם עומדים מול הקהל ומרגישים את הלחץ בחזה והחרדה מגודל המעמד, שתפו את הקהל! זה אומנם נשמע "מסוכן" אבל קחו את המיקרופון ותגידו לקהל "וואו אני ממש בלחץ לעמוד מול כל כך הרבה אנשים" התגובה הטבעית של הקהל תהיה למחוא לכם כפיים, ולחייך.
טיפ מספר 8: הוציאו את הידיים מהכיסים!
כאשר אנשים מפחדים או מתביישים, שפת הגוף הטבעית שלהם היא הסתרה. ולכן האינסטינקט הטבעי שלנו יהיה להכניס את הידיים לכיסים ולעשות תנועות קטנות במיוחד. נסו להשתמש בידיים שלכם באופן טבעי כשאתם מדברים ולהימנע מידיים קפוצות.
טיפ מספר 9: צחקו על עצמכם
אי אפשר לצחוק על מישהו שצוחק על עצמו. זו עובדה חד משמעית. אם אתם רואים כי הקהל רואה את הלחץ שלכם, נסו להתבדח על חשבונכם עם בדיחה בסגנון "מי זה הטמבל הלחוץ הזה שאמור לדבר מולכם.. אה אני?" ברגע שהקהל יצחק מהבדיחה, קנית אותו.
טיפ מספר 10: תרחמו על עצמכם
בחייכם, כמה קשה זה כבר יכול להיות? לרוב אנחנו נכנסים ללופ שלך לחץ שמתחיל בעקבות מקור חיצוני אך לבסוף אנו אלה שמבקרים את עצמנו בלי סוף ומכניסים את עצמנו ללחץ נוסף מיותר. זכרו, אם אתם אוהבים את עצמכם רק כשאתם מוצלחים, אתם לא אוהבים את עצמכם אהבה בלי תנאים.